Vad händer med skolmaten?

Skolman är en het debatt nuförtiden, Bert Karlsson med sitt program och ungdomar som bloggar . Det jag finner intressant är en lapp som var uppsatt i vår skolmatsal i fredags.

För några veckor sedan serverades skolmat i form av ärtsoppa och pannkakor, hur många tog soppan? Många tog givetvis ett flertal pannkakor för att man inte blir mätt av endast en eller två. Dagen efter hade våra skolmålsbiträden, som det så fint heter, satt upp en lapp där de påpekade att de hade slängt 25 kilogram pannkakor.

Om vi nu återgår till fredagen då det serverades tacos och vi fått en lapp där det stod ”max 2 /per person”, men även en som satt upphängd. Den lilla lappen som var uppsatt hade en text där det förklarades att vi måste fråga om lov innan vi tar fler än två med anledning av den tidigare händelsen med kastade pannkakor. Det stod även att de inte kan servera hamburgare, tacos, pannkakor etc. om vi kastar sakerna.

Det är för mig en gåta att de tar upp den sortens mat, det är väl mer mat som åker i soptunnan när det gäller ”äcklig skolmat”? Vad händer med all mat som inte äts upp av oss skolelever? Varför skall vi ta ansvar för skolkökens idioti?

Mr H.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: