Vänsterpartiet i riksdagen – Nej tack

Den röd-gröna röran, som Carl Bildt säger, har de senaste dagarna tappat mark i det politiska Sverige. Främst är det Vänsterpartiet, det kommunistiska partiet, som tappat två procent i Synovates senaste mätning.

När jag chattade idag fick jag en länk skickad till mig om en wall på Facebook med namnet ”Vänsterpartiet i riksdagen – Nej tack”. Det är för mig en självklarthet att inte ha kommunister i Sveriges regering med anledning av kommunismens brott mot mänskligheten. Det talas inte mycket om antalet människor som dött i Gulag till följd av Sovjetunionens ledare, Josef Stalin, beodrat rensning mot de som motsatte sig partiets intressen. Bland representanter för Vänsterpartiet finns det ett flertal med tvekan hurvida Kuba är en diktatur och om Lenin var en massmördare eller ej.

Det är blott fyra år sedan partiets ledare, Lars Ohly, slutade att titulera sig som just kommunist. Att rösta in en sådan person i riksdagen är skandal, men att erbjuda denne en eventuell plats i regeringen är värre.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: