Fri information en självklarhet?

Internetforumet Flashback Forum Scandinavia är ett av Sveriges största knarkarnästen på internet. Tidigare var forumet även känt som ett undergroundforum med mycket snack om brottslighet som inbrott, carding och tjuvkoppling. Men sidan har numera bytt skepnad till ett forum med fler ”internettroll”, Socialdemokrater, än tidigare.

Flashback, som har sitt säte i England, har som policy att hålla användarna anonyma för polis och rättsväsende, och många saker som droghandel, hembränt och prostitution diskuteras öppet och kan läsas av alla. Det enda som egentligen inte får diskuteras är piratkort med anledning av en tidigare stämning mot företaget.

Att information skall vara fri är en av de rättigheter som nu diskuteras av ungdomsgenerationen. Men hur mycket förödande information som tillverkning av bomber och liknande skall diskuteras öppet, utan krav på registrering eller verifierad åldersgräns? Själv anser jag att all information, förutom barnpornografi, tidelag och vapen/bombtilverkning, skall kunna diskuteras på avancerad nivå med reglering med anledning av ålder.

Hur ser ni på information, skall den vara helt fri eller reglerad till tusen? Skriv en kommentar och dela med dig om dina tankar och värderingar!

/Mr H.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: