Dyslexi och msn-språk

Dyslektiker är en speciell grupp av människor som har svårigheter med att läsa och skriva. Personer med dyslexi har alltså oftast svårt när det gäller stava ord och även läsa i ”normalt” lästempo.

Som internetanvändare och daglig forumanvändare samt chattare har jag upptäckt att många människor är arroganta och använder sitt funktionshinder som ett motargument för att inte försöka förbättra och träna bort sitt handikapp. Detta hämmar alltså folkets språkliga utveckling och gör att svenskan som språk tappar sina traditioner och allt fler brukare ignorerar de grammatiska reglerna. Särskrivning är ett annat fenomen som på internet sprids till allt fler ungdomar och även det förstör det svenska språket.

MSN- och SMS-språket är också ett problem när meningen ”jag har ingen aning” förkortas till idk, av engelskans I don’t know. Detta gör att många av de traditionella svenska förkortningarna försvinner eller rentav misstolkas av ungdomar, men även att skriftspråket i skolan och i samhället blir allt mer svårtolkat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: