Stoppa införseln av starksprit

Alkoholkonsumtionen ökar i Sverige, ungdomsfylleriet har uppnått nya höjder. Många ungdomar idag ser alkohol som en del i deras helgliv och med några knapptryckningar på nallen är två flak öl beställt till festen. Det såldes under november 20 miljoner liter starköl på Systembolaget.

Lådvin

Höjningen av införselkvoter av alkohol som EU-medlemskapet medförde har gjort det möjligt för människor att ta med sig litervis med öl, vin och sprit. Detta har öppnat en andrahandsmarknad där ungdomar, givetvis vuxna också, lättare får tag i billig sprit.

Men även hos den vuxna generationen har alkoholvanorna förändrats i och med lådviner och viner i tetrapack. Flaskviner har den finessen att glaset är genomskinligt, även om det är färgat, vilket också medför en indirekt mätare på hur mycket som finns kvar i flaskan. Bag in box-viner saknar den möjligheten vilket också innebär att förpackningen snart är tom.

Enligt min åsikt måste kvoterna för alkoholinförsel minskas drastiskt för att undvika en andrahandsmarknad och att folket blir mer alkoholiserade samt en sämre hälsonivå i Sverige. Reklam som uppmuntrar till alkohol, även om det står varningstexter, är något som också bör förbjudas för att minska suget på alkohol.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: