Socialdemokrati och strategi

Mona Sahlin

Socialdemokratin i Sverige är urvattnad och det socialdemokratiska partiet har svikit sin klass för att bli ett parti förmedelklassen, inte för folket.

Mona Sahlin tillträdde som partiledare efter att socialdemokraterna 2006 förlorat regeringsmakten till den borgerliga alliansen. Sahlins retoriska kunskaper vill jag nu ifrågasätta eftersom att hon faktisk ej har det förtroende av folket som en statsminister behöver för att kunna leda landet framåt. Förmågan att tala är det viktigaste instrument en politiker har i kampen för att vinna folkets tilltro, men även för att kunna knäcka motståndarnas politik.

Enligt mig behöver partiet en stark ledare med yrkeserfarenhet och talets gåva. Tyvärr kommer denna information ej nå den socialdemokratiska partitoppen, kärnan, förrän efter en, två eller kanske tre förlorade val. Många av socialdemokraternas väljare som valt att byta parti inför valdagen i september nästa år kommer att välja mellan Folkpartiet och Miljöpartiet de Gröna. Även moderaterna och Fredrik Reinfeldt kommer att få en del av Göran Perssons röster visar de väljarundersökningar som ständigt upplyser oss om hur det kommer att gå.

Göran Persson

Sverigedemokraterna är ett annat parti som en del, främst ngre, väljare kommer att lägga sin röst på med anledning av dels politisk okunnikhet, dels protest mot de etablerade partierna men även eftersom deras åsikt angående Sveriges invandrings- och integrationspolitik.

Många av de som väljer parti har dock aldrig läst partiprogrammen för det parti som de anser vara bäst lämpat att leda Sverige. Det är blott en bråkdel av partiernas åsikter som når väljarna. Att endast skriva ut saker som berör oss här, nu och i den närmaste framtiden är främst ett strategiskt drag för att ta sig till toppen, men även för att dölja sina verkliga åsikter och mål.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: