Nazistsvin åk hem?

När jag idag lyssnade på ett föredrag eller hur man nu skall uttrycka det var det en av de andra yrkeslärarna som berättade om hur han med tyskt ursprung behandlats i världen, även i Sverige med anledning av Tysklands handlingar under 1930-talet fram till andra världskrigets slut och Hitlers död.

Han förklarade att när han som invandrare kom hit till Sverige på 1980-talet fanns det en form av invandrarpolis som han skulle rapportera till två gånger per år fram tills han i mitten av 80-talet blev svensk medborgare. Under dessa sessioner blev även hans svenska fru förhörd i ett annat rum för att ge sina synpunkter på sin man. Även när han hade för avsikt att byta arbetsplats skulle han be om deras tillåtelse av först.

För mig är det ganska intressant att få veta vad detta var för någon myndighet eller liknande och vad de sysslade eller rent utav sysslar med? Är det någon med information är ni välkomma att lämna kommentarer om saken till detta inlägg.

När han berättade om sin militärtjänstgöring och att Nato hade en övning i Wales, Storbritannien, så flögs de in på natten och fick absolut inte röra sig fritt, gå på krogen och annat som alla andra gjorde. Dessa restrektioner var endast eftersom att de var ”nazistsvin”. Han berättade även att han fick lära sig om att Sverige endast var något form av övningsterritorium och det var deras ansvar att gå in och platta till ryssen om de skulle attackera.

Ovanstående har ju trots allt några år på nacken, med tanke på att han är född på 1950-talet och att vi nu är med i EU. Men jag ville dela med mig om hans ord och undrar hur det ser ut nu för tyskar och andra folkslag som vill röra sig fritt utan att ständigt övervakas av misstänksamma människor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: