Elevdemokrati är grunden för framtiden!

Demokratiska rättigheter i skolan är någonting som oftast finns i form av elevråd som har i uppgift att representera alla klasser och elever på skolan. Det är dock aldrig en självklarhet att elevens vilja respekteras, det är ofta som lärarkåren och skolledningen fullkomligt skiter i våra åsikter och kör sitt eget race. Därför anser jag att elevdemokratin avsevärt skall förbättras och skolledningen inte skall våga genomföra beslut som påverkar eleverna innan vi har fått ta del av informationen.

Ofta talar politiker och media om ungdomars bristande ansvarstagande hemma och i skolan. Genom att ge eleverna mer makt kan intresset för ansvar och politiskt engagemang väckas till liv och få ungdomarna, de blivande samhällsförsörjarna, att växa upp och inte som nu bidra till samhällets förfall med ökad kriminalitet och få ett slut på ungdomars attityd där de frånsäger sig ansvar och skyldigheter.

Det är dags att visa vad vi unga går för och inte beskyllas för att bara stöka till och skita i allt! Därför uppmanar jag er alla att ligga på era lärare samt skolledning för att försäkra er om att det är ni som bestämmer!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: