Upprätthåller polisen demokratin?

Den senaste tiden har det uppdagats ett flertal olika händelser inom Sveriges poliskår som påvisar att det finns det fortfarande en djävla massa brister. Även fast det gång på gång under det senaste året, 2009 inkluderat, skrivits om händelser som polisers språkbruk har det inte hänt mycket.

Jesper Nilsson blev attackerad av civilpoliser i Tunnelbanan när han fotograferade dem eftersom att de, enligt honom, agerade med övervåld när de tryckte upp två yngre tonåringar mot väggen. När poliserna såg honom började de tjafsa och tog ifrån honom både hans mobiltelefon och plånbok och sedan antydde att han hade brukat droger. För att kunna lämna platsen tvingades han att radera en film och flera bilder från sin iPhone. När Jesper kom hem lyckades han att återskapa materialet och lägga ut i sin internettidning Tuggarna.

Idag, måndag, läste jag först på text-tv och sedan på internet om att en polis glömt ett USB-minne i tvättstugan. Innehållet på minnet var dels familjefotografier men även barnpornografi som tillhörde en utredning som mannen jobbade på.

Ovan nämnda händelser visar alltså enligt mig att den poliskår som skall skydda Sverige och demokratin inte håller måttet utan istället kränker medborgare och äventyrar vittnen och hela utredningar. Är det ett sådant samhälle vi vill ha i framtiden?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: