Ungdomscommunityn måste ta ansvar

Hamsterpaj.net är en av de communities som fullkomligt struntar i alla moraliska regler och unga flickor kan posera lättklädda samtidigt som det förs diskussioner i drogforumet vilken cannabissort som är bäst att röka.

Många föräldrar är helt ovetande om vad deras barn sysslar med på Internet. Det kan handla om allt ifrån mobbing, sexchatt till drogdiskussioner och fildelning. Självklart skall alla människor ha rätt till anonymitet på Internet och aldrig känna sig övervakade, även av föräldrar, men det är viktigt att någon tar ansvar för ungdomarna så de inte hamnar på glid.

För det första så måste de olika sidorna som Hamsterpaj, Lunarstorm och Bilddagboken att ta sitt ansvar och förhindra att människor som Alexandramannen får greppet om ungdomarna. Samtidigt anser jag att det är viktigt att ungdomarna inte skall kunna lägga ut vågade bilder i bara underkläderna där de fotograferar sig med push-up BH snett ovanifrån. Sådana bilder skall utan någon som helst diskussion avlägsnas från Internet.

3 Responses to Ungdomscommunityn måste ta ansvar

 1. erlinghellenas says:

  Frågan är ju om de inte själva är intresserade av att skaffa sig olika typer av sexuella erfarenheter, och om det i så fall verkligen är möjligt att reglera Internet så att man kan hindra detta, oavsett hur mycket lagar man skapar mot sådant som att titta på bilder av kvinnor under 18 år.

  • overklass says:

   Men det kan också handla om dåligt självförtroende, inga vänner och att tjejerna säger ”se mig, här är jag”. Alltså ett rop på uppmärksamhet.

   Därför är det ju viktigt att folk ser signalerna tidigt innan det går överstyr.

 2. Edith says:

  Jag blir lite smått upprörd som tjej när jag läser detta.

  – att man utan diskussion ska ta bort bilder sånt görs på hp när de går över gränsen men den är hårfin för vad ska vara övergränsen?

  Är det för att du själv tycker att det är för sexuellt och uttnyttjande eller för att det är stötande? Du vet finns en strot antal killar som står och spexar i bara kalsipperna men där reagerar ingen. Sådana är ju killar, inte ett dugg sexuellt eller uttnyttjande och de lider heller inte av dåligt självförtroende, nej nej de är bara sådana.

  Kom igen ärligt tror du det är så enorm stor skillnad mellan könen vid den åldern?

  Hamsterpaj kan inte agera moraltant och säga till sina användare vilka bilder exakt de får lägga upp så länge det inte går övergränsen där de tas bort (ex könsbilder). Det är DU som förälder som har ansvar över DITT barn inte hamsterpaj, du kan nämligen lätt lägga en leechblock på hemsidan som gör det omöjligt att ta sig in. Hemsidor kan inte agera extra förälder åt era barn.

  Angående drogdebattern så hålls de på en vetenskaplig nivå, folk som kommer med ett påstående måste kunna styrka detta med bevis, om det går emot din uppfattning om droger så är det ett problem som ligger hos dig inte vad som är rena fakta.

  Hur man intar droger eller hur man gör droger får inte läggas upp men sådant kan annars läsas på flashback och lycka till att få dem att ändra sin policy för att ditt barn läser där.

  Nej föräldrar måste ta ansvar och inte skylla ifrån sig. Skolan måste också bli bättre på att lära ut källkritik så att barn lär sig att ta in kontroversiell information så som rörande droger på rätt sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: