Kontrollera alltid webbdesigner

Marknaden för handel med webbdesign och webbutveckling är en marknad med både seriösa och oseriösa utvecklare. Det är också en marknad som Skatteverket uppenbarligen inte kunnat komma åt, eller ännu inte upptäckt, eftersom att det öppet annonseras ut tjänster av unga tonårskillar som utan f-skattesedel säljer sina tjänster till högstbjudande.

Webbdesignföretagen tar vanligtvis ut en timavgift på omkring 500-1000 kronor per timme om de inte använder fast pris, medans många killar gör en väldigt dålig design för 150-200 kronor och ändå får sålt denna. Det är alltså så att de seriösa, även frilansande, webbföretagen kan få det svårt att vinna många budgivningar eftersom att det finns många oseriösa aktörer där ute som är ute efter att tjäna ”snabba cash”.

Som kund anser jag att du alltid skall kräva att företaget/personen kan visa upp tidigare arbeten och att denne även innehar f-skattesedel så att det inte är svartjobb. Nu säger jag inte att alla svartjobbare gör ett dåligt jobb, men det ger enligt mig ett oseriöst intryck och du har inga rättigheter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: