Tomt lyser barrikaderna

Vilket riksdagsparti står idag på barrikaderna och kämpar för sin sak? Står Socialdemokraterna och kämpar för arbetarnas väl? Nej! Det är dags att ta tag i problemen och kämpa för sin sak.

Socialdemokraterna

Sveriges Socialdemokratiska Arbetareparti, idag mer känt som Socialdemokraterna, är det parti som idag, precis som alltid, säger sig kämpa för arbetarnas väl och stå upp mot storkapitalet. Men de senaste åren har vi sett hur arbetarrörelsen springer Wallenbergs ärenden och vänt kappan mot vinden för att stärka sin egen position. Samtidigt har Sverigedemokraterna blommat upp och försöker nu ta över positionen som arbetarnas alternativ i valet 2010.

Folkpartiet Liberalerna är ett annat parti som nu, precis som sossarna, vänt näsan mot mitten och försöker nu konkurrera med Socialdemokraterna om arbetarnas förtroende. Detta har alltså resulterat i att inget av de två politiska blocken har någon som helst skillnad i politiken förutom skatterna.

Piratpartiet

En annan uppstickare som finns är Piratpartiet, ett parti som säger sig värna om folkets integritet och slår näven i bordet mot den massövervakning som i tysthet upprättas till den dag då det är för sent. De, precis som socialdemokraterna gjorde under början av 1900-talet, är ett parti som upplyser en fråga som för folket är viktigt. Socialdemokraterna värnade om arbetarna, Piratpartiet om integriteten.

För att Sverige återigen ska ge arbetarna ett alternativ så krävs det ett parti som tydligt markerar ett avstånd mot den maktförskjutning som nu sker till Bryssel. Det är också viktigt att se till så att folkets åsikter och integritet är någonting som ska respekteras.

Vi får aldrig någonsin glömma första punkten i regeringsformen lyder: All offentlig makt i Sverige utgår från folket. Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning och på allmän och lika rösträtt. Den förverkligas genom ett representativt och parlamentariskt statsskick och genom kommunal självstyrelse. Den offentliga makten utövas under lagarna.

One Response to Tomt lyser barrikaderna

  1. Cyberpiska says:

    Men glöm inte folket. It takes two for tango.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: