Stort kunskapstapp i svensk skola

Användaren gorgMeister på internetforumet Flashback har skrivit en tråd där han skryter om att hans tvillingbror gjort det nationella provet i matematik B i stället för honom. Trådskaparen skriver också att anledningen till detta tilltag är eftersom att han inte fått tillräckligt med poäng på delproven för att bli godkänd.

Att någonting sådant förekommer är nog inte första gången. Men däremot är det skandal att det faktiskt går att genomföra! 90-talister är enligt mig den mest underutbildade och mest slöa grupp av ungdomar som i modern tid vandrat i Sverige.

Den svenska skolan är tyvärr mycket bristfällig nu för tiden och många lärare delar för lätvindligt ut betyg till elever som knappt uppnår målen, och det bara för att vara snälla. När de första 90-talisterna nu går ut de närmaste åren kommer samtidigt allt fler 40-talister att stämpla ut för sista gången, ett generationsskifte håller på att ske. Därför är det också viktigt att dagens ungdomar får möjlighet att lära sig lika mycket som gårdagens ungdomar, de som inom en snar framtid blir ålderspensionärer.

Hur detta skall lösas är dock någonting som diskuteras i riksdagen och bland de egna partierna, men inte 100 procent blocköverskridande. Den svenska skolan har de senaste åren tappat kunskap till följd av alla de politiska reformer som påverkat utbildningen negativt.

”Min tvillingbror ska göra nationella åt mig” – https://www.flashback.org/t1197890

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: