Bert Karlsson, mysfarbror eller rasist?

Bert Karlsson, en av musik-Sveriges största personer. Han har, genom sitt företag Mariann Grammofon, fört fram många av Sveriges stora band och artister, främst dansband, och sett till att deras karriärer gått bra.

Bert Karlsson bildade tillsammans med greve Ian Wachtmeister partiet Ny Demokrati och kandiderade till riksdagen och satt där mellan 1991/94. En av partiets företrädare, John Bouvin, ställde sig upp i riksdagens talarstol och uttryckte sin kritik mot homosexuella med hjälp av obscena gester.
Den forne skivbolagsdirektören har också företrätt det omtvistade vikingarocksbandet Ultima Thule och fick bland annat TV4 att spela deras musikvideo ”Sverige fosterland”.

Andreas Lokko säger i dagens Aftonbladet att Bert Karlsson borde be om ursäkt och i dagens ”Sommar i P1” avslöjar han varför han flytt Sverige. Lokko anklagar Bert för att vara rasist och orsaken till varför rasismen på senare tid blivit så stor i Sverige.

Bert Karlsson slår givetvis ifrån sig anklagelserna och säger att Lokko hyllar Stalin och att det är något som han borde be om ursäkt för. Men Bert Karlsson säger också att ”Om han tog reda på verkligheten, den här Lokko, så skulle han rösta på Sverigedemokraterna. Jag vet att det är många invandrare som gör det”. Han uppger även att han inte kommer att rösta i årets val.

Aftonbladet med Lokko och Karlsson

Sveriges Radio P1: Sommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: