Talet som socialdemokraterna borde skrivit

Kamrater!

Den 19 september är det återigen val i Sverige. Då kan ni, folket, bestämma hur ni vill att Sverige ska styras de nästkommande fyra åren. Vill ni ha en ökad amerikanisering, nedrustning av den offentliga sektorn, ökad brottslighet och minskad trygghet för arbetstagare? Eller vill ni ha ett Sverige som satsar på ungdomarna, på den offentliga sektorn och er arbetare? Det är ert val!

Socialdemokraterna

Under denna mandatperiod har högerregeringen sett till att många arbetare tvingats ut i otrygghet när de höjde A-kasseavgiften för er arbetare och många tvingades välja mellan mat på bordet och en inkomstförsäkring. Regeringen Reinfeldt har även sett till att privatisera Apoteket, vilket har lett till att ovanliga mediciner försvunnit och en prisökning på vanliga läkemedel som huvudvärkstabletter och allergimedicin.

Kamrater. Som vi kunnat läsa i tidningarna det gångna mandatperioden har det varit kravaller i olika förorter runt om i Sverige, främst i Rosengård och i Göteborg, men även i Stockholm. Det är till följd av att Beatrice Ask satsar mer på att få ut poliser på gatorna än att gå till botten med problemet. Problemet är att ungdomar inte har någonting att göra under sommaren, när de få fritidsgårdar som finns kvar håller sommarstängt och kommunen inte kan distribuera sommarjobb till alla saknas det kontanter och en vuxen förebild vilket resulterar i att de unga lätt påverkas av grupptrycket och kommer in på den kriminella banan.

Vi Socialdemokrater vill de kommande fyra åren satsa mer på ungdomarna. Ni ungdomar där ute är de som i framtiden skall driva Sverige framåt genom er uppfinningsrikedom, framåtanda och er arbetskraft. Därför vill vi ge er unga en meningsfull fritid genom fler fritidsgårdar, ökade satsningar på ungdomsidrott och kulturverksamhet. Vi vill också satsa på fler praktikplatser och sommarjobb för att lättare ge ungdomar sysselsättning och en fot in på arbetsmarknaden.

När Reinfeldt pratar om skattesänkningar för låg- och medelinkomsttagare blir det i praktiken de redan välbeställda som får mest. De kronor som arbetarna fått mer i plånboken det senaste året har ätits upp av ökade avgifter till bland annat A-kassan. Samtidigt försvinner pengar som hade gett fler vårdplatser, bättre skolgång och en förbättrad äldreomsorg. Har ni hellre hundra kronor mer i plånboken varje månad än ger era barn en bra skolgång och rätt till bra sjukvård och god tandhälsa?

Ligg inte på soffan och säg ”det spelar ingen roll” utan gå till vallokalen den 19 september och bestäm din framtid!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: