Sverigedemokraterna gör Sverige till ett U-land

Två veckor kvar, sen är det val till riksdag, kommun och landsting i Sverige. Fyra år med fortsatt högerstyre, eller ska de rödgröna med Mona Sahlin i spetsen ta över stafettpinnen? Det är ditt val.

Ett av orosmolnen för de sju riksdagspartierna är att Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna får en vågmästarroll nästa mandatperiod. Sverigedemokraterna är enligt mig, det enda parti som tar upp integrationsfrågorna. Jag håller dock inte med om deras lösningar som bidrag för hemflyttning och liknande.

Sveriges roll som ett starkt industriland lever vidare idag, tack vare invandringen. Under 1900-talet kom jugoslaver, turkar, italienare och andra till Sverige för att jobba inom stål- och varvsindustrin. Än idag är det många invandrare som jobbar på Sveriges industrier. Som industrilärling har jag sett att det är mycket invandrare som jobbar vid fräsmaskinerna, som tur är. Sverige kommer inom en snar framtid få problem när generationsväxlingen äger rum, eftersom det saknas duktiga, yngre, att ta vid när 40-talisterna stämplar ut för sista gången.

Att kasta ut invandrare kommer för industrin betyda att det försvinner en jävla massa arbetare. Arbetskraft som inte kan ersättas eftersom att industriprogrammen idag inte håller samma kvalitet för 20 år sedan och för att dagens ungdomar hellre blir IT-nissar än står på industrigolvet. Sverigedemokraternas politik gör alltså Sverige till ett U-land!

Men det är också viktigt att industriutbildningarna höjer kvaliteten. Det funkar inte med lärlingsutbildning inom industrin. Har du inte maskintimmarna kan du inte ställa dig vid maskiner som kostar miljoner och delarna hundratusentals kronor. Har vi ingen fantastisk industriutbildning kommer Sverige att tappa allt till Asien där arbetskraften kostar en spottstyver jämfört med här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: