Krav på arbetslivserfarenhet för riksdagsplats?

Anton Abele son är känd för att ha startat en facebook-grupp i protest mot det ökade gatuvåldet efter en fest då en kille dog. Nu står det klart att Abele får ta plats i Riksdagen för moderaterna eftersom Anna König Jerlmyr blir socialborgarråd.

I en artikel på SVTDebatt kritiseras Abele för att vara oerfaren som politiken då han endast är 18 år och inte ens varit myndig i ett år. Viktor Barth-Kron skriver i sin debattartikel att det inte ska finnas en högre åldersgräns för att vara riksdagsledamot då han anser att Miljöpartiets Gustav Fridolin som var 19 år när han fick sin plats förtjänar den, men att det finns undantag.

Jag anser att det bör vara en krav på yrkeserfarenhet, precis som alla arbeten, att man inte bara har studerat och aldrig stått ute på golvet bland de som faktiskt betalar ledamöternas leder, Svenssons. Har man aldrig jobbat har man inte någon kunskap om hur det faktiskt fungerar i arbetslivet och bör således inte heller bestämma om hur samhället ska fungera.

Många höjdare inom de politiska partierna har knappt varit ute i arbetslivet utan har gått direkt från ungdomsförbundet till riksdagen. Är det acceptabelt anser Du?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: