Barn=Uppehållstillstånd?

Media har nu börja ta upp striden för Charles Medumas rätt att stanna i Sverige. Dagmara Sidieva som redan har avvisats till Ryssland med parets två barn och Charles träffades på Lidl i Hagfors, Värmland, för tre år sedan. Båda var asylsökande när kärleken slog till och tre månader efter dagen på Lidl väntade Dagmara parets första barn. Paret fick dock avslag på asylsökningarna och en rättsprocess inleddes. I augusti väcktes båda av att Polisen och Migrationsverket bultade på dörren och sa åt Dagmara att börja packa.

Charles fick för tre veckor sedan beskedet att han skulle utvisas till Elfenbenskusten. Något som skulle verkställas förra veckan, men alltså inte har hänt. De fortsätter kämpa och använder barnen som sina främsta skäl att få stanna kvar i Sverige. I Nyhetsmorgon tidigare idag var det en som sa att Charles kan kontakta ryska myndigheter och försöka få asyl där. Någonting som kanske kan vara den bästa lösningen.

Om rättsväsendet kommer fram till ett beslut om att paret ska få stanna här, trots att de båda är från olika delar av världen, för att de har gemensamma barn är det någonting som kommer att få stora konsekvenser eftersom att det då i praktiken blir att barn automatiskt ger föräldrarna uppehållstillstånd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: