Ökad alkoholism och fler mord – framtidens Sverige?

En utredning har föreslagit att det skall bli tillåtet att sälja alkohol i gårdsbutiker. Nu menar jag inte bara egenproducerat vin, utan också sprit, öl och vin från andra tillverkare. Det är idag bara Systembolaget som får sälja starkare alkohol.

Att sälja en vinflaska per hushåll via gårdsbutiker efter en visning tror jag att de flesta kan tänka sig. Men att gårdarna nu ska kunna bli privata systembolag är, enligt mig, någonting som kan få allvarliga konsekvenser. Hur definierar man ett studiebesök?

Den slutsats som utredningen kommit fram till kan vara första steget till en avreglering av alkoholförsäljningen i Sverige. Man kan nu spekulera hur lång tid det kommer att ta tills det statliga monopolet försvinner och privata aktörer, livsmedelsbutiker, får börja sälja alkohol vid kassan.

Det senaste decenniet har det blivit enklare att föra in stora mängder alkohol från länder som Tyskland och Danmark där det är billigare att inhandla sprit och öl. Det har öppnat för en större svart marknad, som fått konsekvenser som att det blivit lättare för ungdomar att få tag i varorna.

Alkohol som bevisat är farligare än cannabis säljer staten i Sverige, med konsekvenser som misshandel, dråp, våldtäkter och självmord. Cannabis är i Sverige olagligt att inneha och även ha i kroppen, mer om cannabis i detta inlägg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: