Developing countries?

Fredrik Härén talade på Kunskapens dag 2007 om utvecklingsländer (Developing Countries) och industriländer (Developed Countries).

Efter att ha lyssnat på föreläsningen med honom kan jag konstatera att Sverige som land inte har någon framtid. Svenska folket har möjlighet och går grundskola, gymnasieskola och universitet men är ändå inte det folk med mest kunskap.

Publiken fick frågan vad ledarna i Indien och Kina hette, ingen räckte upp handen. Skulle frågan ställts bland de utbildade i Kina eller Indien skulle svaret inte bara bli deras egen ledare, utan också presidenten i USA. Nu säger många att kineserna inte har någon aning om vem Fredrik Reinfeldt är, vilket troligen är helt korrekt, men Sverige har 9 miljoner invånare medan Kina och Indien har över 1 miljard vardera.

Varför skulle en företagare anställa en svensk när han kan få en asiat för 20 kronor per timme som dessutom jobbar fler timmar på dygnet, har mer motivation och en rikare fantasi?

Härén berättade om världens högsta hus, att det finns hus som är 800 meter höga. Med högre hus följer också problem som måste lösas. Avloppssystem, sopsystem, allt.

Fredrik Härén pratade om hur Niklas Zennström och dansken Janus Friis skapade företaget. Programmeringen av produkten sköttes av estländare med en finansiering av amerikanska pengar. Varför skulle de lägga utvecklingen i Sverige när de får fem estländare på en svensk och mer riskkapital av amerikaner.

Sverige, Europa, alla världens industriländer blir nu omsprungna av Asien, utvecklingsländer där kreativiteten flödar och de mest dåraktiga drömmar skapar ny teknik och en ny framtid. Svensson har inget behov av drömmar, han har sin TV, Volvo och ett radhus.

Framtiden är ännu ett oskrivet blad, det är din uppgift att fylla det!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: