Ett tufft år i antågande för marionettregeringen Reinfeldt

Många har en dröm, de allra flesta har någon gång tänkt tanken att åka ut och upptäcka världen, och ibland lämna Sverige för att bosätta sig i ett annat land. Den drömmen har jag också.

Sverige ses av många utomstående som ett föregångsland med jämställdhet och den svenska modellen i fronten. Men de senaste veckorna har strålkastarljuset flyttats mellan WikiLeaks frontfigur Julian Assange och Sverige, som av hans anhängare kritiserats för en konspiration mot honom, på order ifrån USA.  Huruvida ovanstående är sant är ingenting jag kommer att spekulera i, utan överlåter det till grabbarna i foliehatt och lila tröjor.

Ni som tidigare läst inlägg av mig har sett att jag är skeptiskt till utbildningen i Sverige och hur Sverige över lag styrs. Ett land utan drömmar, som styrs från Washington och Bryssel är inte möjligheternas land som den PR-byrå Socialdemokraterna anlitade sa, utan ett land som alltmer närmar sig botten. Att stanna kvar på ett sjunkande skepp är korkat!

Sverige har alltid varit ett föregångsland för sjukvård, men med en kommande privatisering av sjukvården kommer de med pengar att få den bästa vården. De som idag jobbar inom vården får inte alls den lön de är värda för det jobb de lägger ned på patienterna. I stället för att få en löneökning pratar Reinfeldt om mer pengar till sjuksyrrorna genom en sänkning av skatten, något som i det långa loppet inte alls ger utrymme för löneökningar, snarare sänkningar och färre sjuksängar.

Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand är en av dem som alltid förespråkat att vi skall åka kollektivt, ta tåget till allt och lämna bilen hemma. Hon bor i Helsingfors och tar flyget dit. Förra året talades det om tågkaos och många svenskar drabbades av tågtrafikens förseningar, till följd av växelfel och snö. Som elev på en yrkesutbildning talas det mycket om att man lär sig på sina misstag, men stämmer verkligen det då vi åter igen har en fimbulvinter och tågtrafiken flexibla tidtabeller?

 

Annonser

One Response to Ett tufft år i antågande för marionettregeringen Reinfeldt

  1. Pingback: Tweets that mention Blogg: Ett tufft år i antågande för marionettregeringen Reinfeldt: #svpol -- Topsy.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: