Snart 11 år har gått sedan första dagen på Mikaelgården

Den 5:e mars har det gått 11 år sedan jag började på Mikaelgårdens Läkepedagogiska Institut. De saker som jag upplevde då sitter fortfarande kvar i mitt bröst, nedhållning, släpad på grusvägar. Att det i torsdags publicerades en artikel om detta i Dagens Nyheter, att Socialstyrelsen kritiserar just de saker jag upplevt, det är föga förvånande, men ändå helt åt helvete.

Allt som de kritiserar är inarbetade metoder i ”pedagogiken”. Alla lärare och medarbetare har full koll på hur man skall ”ta hand om” bråkiga elever. Men det är någonting som inte visas utåt. Det är också anmärkningsvärt att det fortfarande är okänt för den stora massan när det kommer till den religiösa indoktrinering som också förekommer på Mikaelgården. Bordsbön, kvällsbön och handling, en gudstjänst på söndagar, är någonting som finns inarbetat. Detta är någonting som härstammar från antroposofin, vilket waldorfpedagogiken bygger på.

Vi som gått, och de som fortfarande går på institutionerna är verklighetens Lisbeth Salander. Men en dag skall vi också resa oss likt det egyptiska folket mot presidenten!

 

5 Responses to Snart 11 år har gått sedan första dagen på Mikaelgården

 1. Kicki73 says:

  ja det är fruktansvärt alltihopa,sedan blandar det normalbegåvade med utvecklingstörda,lika fel det.
  nä lägg ned skiten

 2. JN says:

  Hej

  Jag pratade just med min kollega, som arbetat på milkaelgården, och han intygar i stort sett allt du skriver. Han talar med socialstyrelsen just nu. Det bör du också göra. Ju fler vittnesmål desto bättre. Dessutom har han ingen koll på det där med handlingen, som han vägrade gå på, vilket var en bidragande orsak till att han senare fick sparken.

  Jag kommer själv från Järna och har en ganska positiv bild av antroposofin, därför tycker jag det är särskilt viktigt att dessa rötägg rensas ut.

  • Putte_63 says:

   Mycket bra inlägg du levererade JN,för bland personalen fanns eller finns rötägg som borde avskedas direkt och det är såna som inte passar in att jobba med barn och ungdomar.För antroposofernas rykte har redan där fått sig en rejäl törn,nu när fler och fler intygar om att det har förekommit olika former av bestraffningar,typ sängstraff/vilodag,olika former av aga,nerläggning med polisgrepp,inlåsning i mörka rum,iskalla duschar,straffpromenader,straffarbete,straffbantning,med mera.för såna ålderdomliga bestraffningar hör inte hemma på såna institut som värnar om att barnen och ungdomarna ska få bra vård,och fin utbildningHur ska barnen och ungdomarna känna sig trygga,när de vistas på såna ställe?

   Jag kan nog förstå att det finns barn och ungdomar som storgråter,och känner sig mycket otrygg och rädd varje gång de ska tillbaka till skolhemmet efter varje lov.Men att inte samhället har fått en klar signal om att det finns barn och ungdomar som vantrivs på dessa ställen,är ett stort tjänstefel av samhället att de inte tar barnens och ungdomarnas berättelser på fullt allvar.Och om ett barn/ungdom inte vill återvända dit till skolhemmet på grund av vantrivsel och andra orsaker så kan inte myndigheterna tvinga barnen och ungdomarna mot sin vilja att åka tillbaka till skolhemmet efter varje lov.

 3. Pingback: Mikaelgården: Tibblings dotter anställd i verksamheten « Överklassen i fokus

 4. Putte_63 says:

  Om det inte sker förbättringar av förhållandena på Mikaelgården och andra liknande antroposofiska skolhem så bör verksamheten på dessa skolhem stoppas,och att antroposoferna borde få tillstånden att bedriva skolverksamhet indraget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: