Pedofiler startar friskolor och medborgarna övervakas

Medan protesterna mot presidenten i Egypten tilltar avslöjas det nya, skrämmande, saker här i Sverige. Som jag skrev i inlägget om uppdrag granskning om den dömde pedofilen, så tror jag att det nu kommer en våg av avslöjanden om dömda sexbrottslingar och hur de släpps fria i samhället. Jag hade rätt!

Det har nu avslöjats att en man, dömd för våldtäkt mot barn, fått tillstånd att starta tre gymnasieskolor. Att lärare och andra som arbetar med barn skall lämna ett utdrag ur kriminalregistret vet nog alla om, men att skolinspektionen inte granskar detta när en friskola startas, det är skandal.

En annan nyhet är att EU-parlamentarikern, och folkpartisten, Cecilia Malmström i morgon kommer att presentera ett förslag om att alla flygbolag som flyger inom EU kommer att bli tvingade att lagra uppgifter om passagerarna. Detta, liksom datalagringdirektivet, är någonting som i praktiken kommer att kränka den personliga integriteten, även om det påstås vara bombsäkert.

Förespråkarna för detta brukar komma med argument som ”folkets användande av Facebook är mer farligt för integriteten än våra register”. Det kan tyckas vara så, men det är vi, som privatpersoner, som själva bestämmer vad vi ska lägga ut på sociala nätverssidor, inte myndigheterna.

Min poäng är alltså; att den som inte är dömd för grova brottshandlingar även i fortsättningen skall kunna behålla sin integritet, medan kriminella skall få minskat privat område.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: