Den svenska trackern Swebits går i graven

Swebits var en av Sveriges främsta fildelarportaler och har, fram tills idag, spridit en stor del av svenska program och filmer till användare.

Efter mer än sex år stängdes sidan ned, till följd av minskade intäkter och hårdvarufel. Swebits har genom åren drabbats av flera bakslag, bland annat då polisen, på order från USA, bar iväg på servrarna från internetleverantören och webbhotellet PRQ.

Swebits

* 24 november 2004

† 28 februari 2011

Som vi alla vet har allt en början och ett slut. Detta är slutet för Swebits och dess existens i sin nuvarande form. Det har varit vilda spekulationer under det gångna dygnet, både hoppfulla och mindre hoppfulla om vår framtid.

Under söndagskvällen och natten blev våra servrar återigen hårt utsatta av en DDoS-attack. När DDoS:n avtog väntade vi på att få igång sidan igen, men då visade det sig att någonting annat var fel. Vi har haft kontakt med vår leverantör under dagen som meddelat oss att det troligen rör sig om ett hårdvarufel. Eftersom dessa står utomlands uppstår vissa praktiska problem med att åtgärda problemet, inte bara ekonomiskt och tidsmässigt.

Vi har också dragits med donationsproblem ända sedan staffbytet. Detta har, i samband med nedläggningen, också spelat en stor roll för att inte vilja driva verksamheten vidare i sin nuvarande form, eftersom uteblivna donationer är ett teken på att användarna inte har velat se sidan överleva.

Det har varit ett nöje att få vara delaktig under en del av Swebits tid och ha möjlighet att påverka Sveriges bästa tracker. Vi vet att det kommer att vara svårt att fylla det tomrum som Swebits lämnar efter sig, men det är inte omöjligt att ersätta oss. Ta hand om er där ute vad som än händer i framtiden!

Det är med sorg i våra hjärtan vi stänger Swebits

Uppdatering

Enligt uppgift skall det vara användaren marcil som har åkt fast. Han blev 2009 uthängd av warez-scenen för att ha spridit ”deras” releaser, enligt dem.

http://scenenotice.org/details.php?id=1682

http://www.aklagare.se/Media/Nyheter/Fildelare-erkanner-brott1/

http://www.dn.se/kultur-noje/fildelningsnatverk-borta-efter-unikt-gripande

Annonser

5 Responses to Den svenska trackern Swebits går i graven

 1. Pingback: Swebits stängs ner | Fildelning

 2. aero says:

  Riktigt synd att sidan stängdes.
  Hoppas verkligen det går bra för marcil,

  Tack swebits.

 3. R4llee says:

  RIP Swebits. Fruktansvärt saknat!

 4. sweeeets says:

  LÖJLIGT när det finns mördare som får gå på frifot , lägga ner tid på att fånga fildelare …..blä för polisen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: