Vilket Sverige vill du ha?

Kamrater!
När jag var liten fick jag lära mig att stå upp för det man tror på. Att försvara de svaga, sjuka och arbetslösa var en självklarhet.

I dagens Sverige styr borgarna med Statsminister Fredrik Reinfeldt vid rodret. Nu ökar klyftorna bland folket; mellan rika och fattiga, invandrare och svenskar men framför allt mellan sjuka och friska. Reinfeldts Sverige är inget möjligheternas land. I alla fall inte om du saknar pengar.

Alliansen river broar och bygger murar. Rasismen i Sverige ökar i takt med segregationen. Det är dags att någon tar tag i problemen, sänker luftskeppet Reinfeldt och återknyter relationer mellan alla sorters folk. Oavsett härkomst, inkomst och kön.

Vidare är det också viktigt att fokusera på framtiden, våra barn och barnbarn. Hur vill vi att deras framtid ska bli? Kärnkraften är ingen förnyelsebar energi, det är en tickande bomb.

Olja, kol och kärnkraft måste bytas mot sol, vind och vatten. Det är dags att satsa på framtiden, satsa på miljön. Att höja koldioxidskatten utan att ge folk bidrag till förnyelsebar energi, en egen kraftpark, är inte hållbart.
Det är också viktigt att våra bränsletörstande herrgårdsvagnar byts ut mot energisnåla småbilar och pendeltåg. Återinför skrotningspremien men framför allt: inför nolltaxa för alla.

Medan vi tankar etanol för att rena vårt samvete, svälter barn till döds. Att tanka spannmål löser inte problemen. Det skapar bara nya.
Tack för visat intresse och glad påsk!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: