Kan man bota en bög?

Dagens Nyheter rapporterar nu om att det Karolinska sjukhuset nu ska erbjuda hjälp för män som lider av sexuella fantasier om barn. De vill även ha en nationell hjälptelefon för personer som lider av pedofili.

Personligen anser jag att ordet pedofili missbrukas grovt av media som beskriver alla som begår sexuella övergrepp mot barn som pedofiler. Så är inte fallet. De flesta övergrepp sker inom familjen av någon närstående.

Samtidigt har det under våren framkommit uppgifter i Uppdrag Granskning om att offren ofta blir utan hjälp från samhällets sida medan sexförbrytaren genomgår en ”behandling” som inte är vetenskapligt bevisad, samtidigt som de släpps ut nästan direkt.

Skulle jag i stället ställa frågan ”kan man bota en bög?” skulle jag troligen mötas av massiva protester och anmälas för hets mot folkgrupp.

Nu försvarar jag inte sexuella övergrepp mot barn, jag tycker att det är fel. Men frågan om rehabilitering av avvikande sexuell läggning är intressant. Är frågan rätt ställd och vad ska man göra för att minska sexuella övergrepp mot barn?

Annonser

2 Responses to Kan man bota en bög?

  1. Hmmm says:

    Jag tror att man kan ”bota” homosexualitet. Dock ses oftast inte homosexualitet som ett problem, varken från samhällets eller den homosexuelles sida och det anses inte politiskt korrekt att tala om att bota i det fallet. Tre bra anledningar till varför man försöker bota pedofili, men inte homosexualitet.

    • I says:

      Problemet är att det är ett förskjutet maktförhållande och utnyttjande det handlar om. Unga som inte är färdiga i sin egen identitet och tacklas med egna problem ska slippa hamna i ett ”förhållande” där de får bekräftelse som sexobjekt och där de känner sig mindre. Det går liksom inte att ”kicka” sig från livet. Vad de förtjänar är att lyssnas på och respekteras, inte nöja sig i att vara en annan ”flickvän” till en äldre man och dölja sitt behov av bekräftelse. Du kan argumentera bort det så gott du vill men jag vet att det sätter djupa ärr att bli utnyttjad när man är som mest sårbar även om man intalar sig att det är vad man vill, det är man själv som har kontrollen. Särskilt av en som skadar en. Oavsett om det här är en uttalad önskan eller inte måste du försöka se bakom den där masken, där bland den dolda frustrationen och ångesten som bara växer. Har du inte kärlek och respekt att ge, håll dig borta från människor i ett tidigt stadie av sitt liv, de finns inte där för att bekräfta ditt ”vetande” eller vad du lärt dig i sängen. Snälla… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: