De sjuka finansierar hycklande politikers leverne

Folkpartiet vill nu ersätta den nuvarande aktivitetsersättningen för funktionshindrade ungdomar med ett basskydd som skall omprövas två gånger per år.

Att allt fler ungdomar får aktivitetsersättning direkt efter avslutade studier vet troligen de flesta, även om Moderaterna hävdat motsatsen under deras tid i förarsätet. Nu föreslår folkpartisten Johan Pehrson att unga som klarar av någon form av aktivitet skall ut i arbetslivet, där konkurrensen om jobben vuxit sig allt starkare. Samtidigt vill han ersätta det nuvarande systemet med ett basskydd som skall omprövas två gånger per år.

De som har haft anledning att kontakta Försäkringskassan har erfarenhet av att handläggningstiden kan vara väldigt lång och att mycket kan bli fel. Att nu funktionshindrade i framtiden skall tvingas till mer pappersarbete än tidigare kommer dels att skapa stora problem för dem som har diverse svårigheter, samtidigt som oron för att mista sin trygghet kommer att växa.

Samtidigt som de sjuka får allt tuffare krav från Försäkringskassan sitter före detta politiker och lyfter skattepengar upp mot 40 000 kronor per månad. Att arbetsföra politiker hycklar, det är det ingen tvekan om. Sverige har sedan 2006 blivit ett allt mer ogästvänligt land de sjuka tvingas betala priset när de som redan har roffar åt sig mer och mer från samhällets resurser.

SvD, SVT

Annonser

2 Responses to De sjuka finansierar hycklande politikers leverne

  1. Kurt weil says:

    Det finns en tilltagande aggressivitet från politiska makthavare mot de svaga i samhället. Det påminner en hel del om 30-talets tongångar då man som bekant gärna gjorde sig av med de som inte passade in i mallen. Då såväl som nu gällde det människor med fel bakgrund, härkomst eller förmåga. Vi som kan och förmår måste stå upp för de som är för svaga att försvara sig – de gamla, de sjuka och de fattiga.

  2. Patrik Grahn says:

    Det är jordens sämsta förslag som Folkpartiet kommer med,och det innebär att unga funktionshindrade fråntas rätten att få förtidspension,och istället bli hänvisad till aktivitetsersättning,typ jobb och utvecklingsgarantin inklusive FAS-erna1,2,3,och dessutom blir nog de unga funktionsnedsatta och sjuka hänvisad till att jobba på Samhall Muppland,med risk att få en viss stämpel i pannan som förföljer dem livet ut.Jag vet var jag snackar om har själv jobbat på Samhall Muppland och det är det sämsta stället man hamnar på,medans politiker lyfter miljonfallskärmar som sticker i folks ögon.Folkpartiet kan ta sitt förslag och kasta den i soptunnan.Sjuka och funktionsnedsatta unga ska inte tvingas att slavarbeta på Samhall Muppland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: