Varför får politiker bostadsbidrag när inte Svensson får det?

I kölvattnet av Håkan Juholts agerande med det s.k. ”bostadsbidraget” som riksdagledamöter har rätt till uppstår nu debatten om varför politiker skall ha den möjligheten, att få hyran betald med svenska skattepengar. Det var efter att en lyssnare ringt in till riksdagsledamoten Fredrick Federleys program om #juholtgate på Radio1 som tankarna började snurra om politikers rätt till denna förmån.

Alliansregeringen har poängterat för Arbetsförmedlingen och dem arbetslösa att man måste vara beredd på att flytta för att få en anställning. Det kan medföra att fru och barn tvingas flytta med, eller att de i framtiden kommer att dras med dubbla boenden. Även om familjen kan göra skatteavdrag för dubbla boenden betalas inte hela hyran av dig och mig.

Nu kommer många att höja rösten och mena att politiker måste vara skrivna och besöka sin hemkommun och folket som de representerar. Självklart är det viktigt, men Internet har idag gjort det möjligt att ta direktkontakt med politiker, som Fredrick Federley, Annie Lööf och Grudrun Schyman. Dessutom kommer politikerna att hitta på något nytt sätt att utnyttja systemet, som att dra av besöken i hemkommunen som representation.

De folkvalda representanterna är Sveriges nya adel. Medan pensionärerna får sänkt pension och de sjuka utförsäkras kvitterar politikerna ut ersättningar och förmåner för miljoner. Det är väl inte mer än rätt, ersättningen är ju blott 56 000 kronor per månad och en garanterad pension livet ut.

Annonser

2 Responses to Varför får politiker bostadsbidrag när inte Svensson får det?

  1. Erik Karlsson says:

    I rimlighetens namn skulle du inte ha rätt att få några bidrag alls eftersom de har en fullgod lön, och många gånger mer än så, och ersättning för alla deras livsomkostnader som kan förväntas. Kan de inte klara sig på den nuvarande lönen så får de helt enkelt skaffa sig boende och liv de har råd med som alla andra stackare med blott 50 tusen i månaden – inse ironin då jag inte känner någon som ens har den inkomsten!

  2. Pingback: 100´000kr i månaden och behöver bostadsbidrag — Mikael Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: