Statsministerns son i fylleslagsmål

Kvällstidningarna rapporterar att statsministerns son Erik Reinfeldt, 16 år, blivit utsatt för misshandel. Händelsen ägde rum natten till söndag, utanför krogen East, på Stureplan i Stockholm.

Det är inte första gången som Erik Reinfeldt utsatts för misshandel. I våras dömdes en jämnårig pojke till 30 timmars samhällstjänst. Att det är tragiskt när unga utsätts för misshandel är det ingen tvekan om. Däremot är det sällan det skapar nyhetsrubriker. Senast var det dödsmisshandeln av Riccardo Campogiani på Kungsholmen, 2007, som ledde till riksdagsledamoten Anton Abeles kampanj Stoppa gatuvåldet.

Samtidigt slås jag av tidningarnas val att inte kommentera Reinfeldts festande, trots sin unga ålder. Regeringen säger sig motverka ungas alkoholkonsumtion och narkotikamissbruk, samtidigt som statsministerns son själv agerar på detta sätt. Dessutom är det anmärkningsvärt att detta inte är första gången Erik utsätts för misshandel och man kan då fråga sig vad den bakomliggande orsaken till detta är.

Drottningen bjuder barn på vin och statsministerns son hamnar i fylleslagsmål. Är det verkligen den sortens personer som vi vill ska företräda oss på nationell och internationell nivå?

Nyheter24, Aftonbladet, Expressen

 

Annonser

4 Responses to Statsministerns son i fylleslagsmål

  1. Pingback: Reinfeldt inblandad i slagsmål, igen! » HumanLabRat bloggar

  2. Bianca says:

    Det är ju lite skillnad på att hamna i fylleslagsmål och bli misshandlad. Sen väljer man inte (de flesta av oss i alla fall) statsminister på basis, hur upprorisk deras tonårsson är.

  3. Ilhan says:

    Det är ju alldeles åt helvete! Hur fan kan statsminister Reinfeldt låta sin son riskera hans rykte?

  4. Pingback: Fredrik Reinfeldts son blev misshandlad « toregabrielsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: