Tillslag mot fildelarsajten TTi.nu

Polisen stormade in grep under tisdagen Patrik Lagerman, ägare till Patrikweb på grund av att en av dennes kunder var den nordiska BitTorrent-sajten TTi.nu

Lagerman som senare släpptes överväger nu att anmäla Antipiratbyrån för falsk tillvitelse, vilket innebär att någon inte sanningsenligt påstår att någon gjort något brottsligt, rapporterar IDG.se.

Enligt uppgift beslagtogs tre servrar som skall innehålla sajtens databas, tracker och webbsida.

Ps. Är det svenska statens fel att Kalle Pettersson kör rattfull? De tillhandahåller inte bara vägarna som denne kör på, utan även alkoholen via Systembolaget. Ds.

Uppdatering 2011-11-16:

Borås Tidning har intervjuat kammaråklagare Fredrik Ingblad som menar att sajten gjort ett stort upphovsrättsintrång och att de nu kommer att börja gå igenom servrarna som beslagtagits. Han påstår även att den 25-åring som greps i Borås under gårdagen skött driften av sidan.

IDG, Feber, SR, BT

Annonser

11 Responses to Tillslag mot fildelarsajten TTi.nu

 1. lord_zero19 says:

  Mmmm, detta är en stor gråzon… Med tanke på att om man nu går och köper cd/dvd/bd skivor för att bränna ut det som man har laddat ned, så har man ju betalat för det som man har bränt ut. För en del av det du betalar går ju till stim och andra, så gäller ju öven nu för hdd´s och annat lagrings media. dubbelmoral som bara den. Har en hel del laddat, men även en massa massa massa orginal. laddar, kollar om det e något som jag vill ha. Vill jag det så köper jag det när jag ser att det jag vill ha finns till det pris som jag är beredd att betala. exempel, avatar, laddade jag ned, kollade på, gillade och köpte sen på BD-skiva när den kom. annat exempel, the aviator, laddade ned, kollade på halva och tog bort sk–en.. hade jag köpt den filmen så hade jag nog skickat den till filmbolaget och begärt pengarna tillbaka.. Ingen som (vad jag vet, om man inte köper som present) går in i en klädbutik å bara tar ett plagg å ställer sig i kön för att betala. men provar först, om det är rätt storlek, om det ser bra ut och om det känns skönt. ingen som går och köper en bil utan att testa den först. ingen som köper ett hus eller lägenhet innan man har kollat på den. Så, en tanke eller så. din granne super sig ful, sätter sig i bilen och kör iväg. han kör på dig när du är ute och går. Man skulle då kunna säga att systembolaget är lika skyldiga som din granne. eller din granne har ett vapen hemma, han tar det och skjuter dig i benet, vapen tillverkaren är då inte denna lika skyldig till det. eller vården, din anhörig får inte den vård som sig bör. är då inte regeringen också skyldig till det. eller, du blir våldtagen och den som gör våldtäkten använder kondom, är då inte tillverkaren och sen säljaren lika skyldiga? de skyddar ju förövaren. de som tillverkar delarna i datorer, usb hdd/minnen, internet leverantörerna, tillverkare av cd/dvd/bd-skivor, användare, tillverkare av inspelningsbara cd/dvd/bd enheter, digitalmottagare med hdd, de som gör spel, musik och film (priser kontrat utveckling+löner+bonusar+vinst).. inga är oskyldiga.

  Nä, de bör nog ta och tänka om lite nu. lägg på en summa på internet som går till en samlad pott där kan sen film, spel och musik. dela sedan lika till alla…

  Vet, inte alla som kommer att hålla med mig om detta, många som kommer att tycka att jag e helt körd… till er, fundera lite. tänk lite på när ni införskaffade något utan att testa eller så senast för att sen ångra att man inte gjorde det. för man kanske då inte hade köpt det, valt något annat istället.

 2. Masse says:

  Jag håller med dig till 100 procent. Se till att ISP lägger på lite på månadsavgiften och betalar detta till de berörda parter, vad det gäller musik, film eller program.

 3. August says:

  Pengar och påtryck från skivbolagen och musikbranschen samt en kapitalistisk regering gör att APB förmodligen inte kommer – eller vill – tänka om

  • Laddad says:

   Om inte jag minns fel så var det den socialistiska f.d. regeringen som startade upp hela skiten så skyll inte detta på dagens regering…

   • Gomi says:

    Om inte jag minns fel så är det inga stora skillnader mellan den ”socialistiska” f.d. regeringen och dagen regering. Båda jobbar för ett kapitalistiskt samhällssystem.
    Det är bara i vissa frågor som de alla partierna skiljer sig åt.

    När det kommer till lagar om vad man får gör och inte får göra så är de flesta partierna överens, spelar ingen roll vem man röstar på när det kommer till lagarna i Sverige.

    Piratkopiering är ingen klass fråga.

    Tänk om, tänk rätt.

   • August says:

    Nej, det var inte den socialistiska regeringen som startade upp det. Var har du fått det ifrån? eller bara påhitt?

    Dessutom:
    ”Svenska Antipiratbyrån bildades 2001 av de tre branschorganisationerna Filmägarnas Kontrollbyrå, MDTS (Sveriges branschförening för Multimedia, Dator- & TV-spel) och Sveriges Videodistributörers Förening, som tillsammans representerar över 30 medlemsbolag. ”

    Det jag tänkte på främst var att liberal politik, som moderaterna dels använder, är för privatiserade företag och att APB är just ett sådant. Du skyllde nyss på den socialistiska regeringen så då får väl jag skylla på den moderata regeringen. Men som Gomi skrev härunder så spelar förmodligen inte det regerande partiet så stor roll för lagarnas betydelse. Det var inte heller där som tyngdpunkten låg utan att APB också blir rikligt avlönade av film- och musikbolagen. Ett exempel på det är åklagaren som ännu en gång överklagade det friande dombesluteten mot 14-åringen.

   • Laddad says:

    Saxat från Wiki:
    ”2003 presenterades EU-direktivet IPRED för Europaparlamentet. Direktivet skapades för att förhindra olika typer av produktförfalskningar, till exempel av designerväskor och märkeskläder.[7] Den 29 april 2004 skrevs förslaget om för att då ge möjlighet att begära att internetleverantörer lämnar ut IP-adresser som misstänks ha använts vid illegal fildelning.[7] Det röstades igenom i Europaparlamentet och infördes den 20 maj samma år. Direktivet skulle då senast genomföras i EU:s medlemsstater den 29 april 2006.[8] Sveriges rättssystem uppfyllde vid det tillfället flera av direktivets krav, men fortfarande saknades det ett antal bestämmelser. I direktivet fanns bland annat regler för att tillåta en domstol att ålägga en person som gjort intrång i en immateriell rättighet att under vissa förutsättningar lämna information om ursprung och distributionsnät för de varor eller tjänster som intrånget gäller.[8] Regeringen Reinfeldt lade därför 2007 fram planer på att införa ett nytt lagförslag.[7]”

   • August says:

    ser dock inte var S kommer in i bilden, men strunt samma.

 4. August says:

  Oavsett om det är rätt eller fel dvs!

 5. Kim says:

  Kanon jobb av antipiratbyrån.. En stor spark i ansiktet på vanligt folk som lever på de pengar som blir kvar efter skatten som går till att betala lägenheter till politiker.

  En stor fråga bara. Skådespelarna tjänar ju fler miljoner på en film så vad händer om de tjänar 1 miljon mindre och ändå lever så mycket bättre än alla andra ?
  Filmbolagen tjänar ju in sina pengar via Bio?

  Är de så att de vill suga ut de sista pengarna ur folket ?

  Om de är spel så måste man nästa köpa dem för att använda de fullt ut. Vilket man gör om man vill spela med kompisar online osv osv.

  Dator program blir att man köper med om de är nått man behöver tex Windows

 6. Blake says:

  Det kommer fler nerladdningsaijter, det går inte att ta död på nerladdningen med teknik
  som utvecklas varje vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: