Är det dags att emigrera?

Sverige har, fortfarande, en relativt hög skattenivå. Trots detta har vi sett hur pengarna uppenbarligen försvinner då vi fått sämre skola, sjukvård och äldrevård. Vem har då fått pengarna? Inte jag.

Svenskarna har vant sig vid en relativt hög skattenivå, trots att vi de senaste åren inte fått samma valuta för pengarna. Samtidigt som Håkan Juholt och andra folkvalda och tjänstemän får betald bostad ser vi hur de svenska trygghetssystemen raseras.

Nästan dagligen hör vi i nyheterna hur våra skattepengar hamnar i fickorna på riskkapitalister, eller snarare på nummerkonton i skatteparadis. Vi ser det i den svenska skolan, äldreomsorgen och snart också de svenska sjukhusen. De tillgångar som vi tillsammans ägt, kommunala skolor, lägenheter och framgångsrika företag, reas ut till underpris för att ”den offentliga sektorn” inte skall bedriva företag eller något annat nonsens.

Jag vill påstå att vi de senaste 15 åren utbildat en hel generation idioter. 90-talisterna presterar sämre i matematik, svenska, samhällskunskap och många andra skolämnen än deras föräldrar. Samtidigt sparas det in på deras far- och morföräldrar som tvingas till en ”äldrevård” där de anställda tävlar om vem som kan spara in mest på blöjor, toapapper och till och med mat.

Effektiviseringen som sker i den privata sektorn påverkar även den offentliga som på grund av konkurrensen tvingas se elevantalet sjunka, vilket leder till minskad lärartäthet och i längden sämre skola. Avregleringarna har kanske lett till en ökad effektivisering, vilket i längden leder till att kvaliteten får stryka på foten.

Riskkapitalisterna lockar elever med datorer och låtsasutbildningar. Detta gör att eleverna, tyvärr, använder internet och sociala medier under lektionstid när de inte lär sig att sminka varandra eller spela teater. Digitaliseringen av den svenska skolan är mycket bra, men det får inte gå ut över elevernas kunskapsinhämtning. Människan är i naturen lat av sig och unga tenderar dessutom att tänka mycket långsiktigt. För att öka elevernas kunskap måste vi börja redan i unga år.

Medan kunskapsklyftorna växer i det svenska samhället kommer Asien att vinna mark, allt på grund av politikernas fiffel. De kunskapstörstiga ungdomar som utbildat sig till ingenjörer, lärare och läkare kommer att lämna Sverige till förmån för attraktivare länder och vi blir ett utvecklingsland, ett land utan fungerande infrastruktur och kunskap.

Alliansen vurmar för den privata sektorn, samtidigt raseras den offentliga sektorn och därmed även infrastrukturen. Åter ställer Statens Järnvägar in tågen, de klarar varken stormar eller snöfall. Elpriserna höjs, men elbolagen klarar inte av att leverera. Och mitt i allt detta klipper Telia kopparledningarna till förmån för en ”trådlös” teknik som är överbelastad och saknar täckning på landsbygden.

Nä, Sverige är inte något framtidsland. Arbetslösheten kommer att fortsätta öka i takt med att allt fler idioter lämnar gymnasieskolorna och pensionärerna tvingas jobba längre. Är det dags att göra som bönderna under 1800-talet och lämna Sverige?

Annonser

3 Responses to Är det dags att emigrera?

 1. Kotten says:

  Vi ”90-talister” presterar sämre i skolan på grund av en hel del faktorer som du ”glömt” att ta upp i ditt inlägg.
  Vi 15-åringar får stå ut med ofantligt mycket stress, press och andra problem.
  Jag själv har fått prestationsångest då jag sliter ut mig själv för att handskas med skolan, det ställs sjukt mycket krav på mig och just nu har jag jobbat mig till 11 MVG och 6 VG så att folk som du står och kallar mig och andra som kämpar och presterar lika hårt för idioter är helt patetiskt.
  Tiderna har förändrats, du behöver inte längre vara ett matte-geni för att få ett bra jobb och för att kunna arbeta bra. Datorer, miniräknar, Internet e kanske du hört talas om?
  Det är inte regeringens fel att eleverna presterar sämre i skolan, det är samhällets utveckling.

  • overklass says:

   Delvis är det politikernas fel men det är ungdomarnas lathet som är det största problemet. Att man inte behöver kunna matematik för att det finns datorer är bara skitsnack. Huvudräkning och grundläggande kunskaper i matte är en förutsättning för att man skall ha förståelse för hur samhället fungerar, hur man betalar räkningar och vad konsekvenserna av sms-lån blir i verkligheten.

   Jag säger inte att alla 90-talister inte har de kunskaper som krävs, utan att en stor del av dem saknar det jag anser vara baskunskaper som ALLA i ett s.k. industriland måste kunna.

   • Niklas says:

    Jag funderar också på om det är dags att emigrera. Håller med dig i mångt och mycket om att svenskar inte får valuta för deras skattepengar. Dock är jag själv 90-talist och gillar inte hur du klankar ner på oss 😉

    Det finns en enorm faktor till varför våra kunskaper sjunker som du inte nämner här. På den gymnasieskola jag gick på var ändå hela 80% svenskar och vi var en av de bästa skolorna i skåne när det kom till bland annat matematik. Jag har vid ett flertal gånger jämfört mina kunskaper med elever från skolor i Malmö och kan säga att ett G på min skola i t.ex. svenska är jämförbart med MVG på flera Malmö-skolor. Varför? Invandrarelever…

    Nu har man förvisso bytt betygssystem, men invandrarelever som knappt kan svenska sänker Sveriges snitt i många ämnen eftersom de helt enkelt inte förstår undervisningen och ger upp. Är säker på att svenska elever fortfarande är duktiga och presterar ganska bra. Titta på vilka som hamnar på de högre utbildningarna så ser du en övervägande majoritet med lintotttar och pursvenskar (är själv invandrare om du undrar).

    Det är inte en hel generation som är lata, men skolor tvingas vara fritidsgårdar och temporära fängelser för unga kriminella istället för att hålla på med undervisning. Har två lärare inom familjen som bland annat utsatts för mordförsök misshandel m.m De är duktiga och kompetenta med flera hundra högskolepoäng var, men de försöker febrilt byta karriär på grund av vad skolor utvecklats till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: