Och den ljusnande framtid…

Många politiker, inte minst statsminister Fredrik Reinfeldt (M) och stadsrådet Annie Lööf (C), menar att Sverige i framtiden måste ha fler invandrare för att landet skall fungera. Redan nu motiveras den nuvarande invandringspolitiken, främst arbetskraftsinvandringen, med detta argument; trots att vi både har bostadsbrist och en ökande arbetslöshet i landet.

Medan staten subventionerar gratis arbetskraft i form av svenska ungdomar så vill politikerna alltså ha mer konkurrens på arbetsmarknaden. Missförstå mig inte, jag har inget emot att folk kommer till Sverige för att jobba. Men vi måste få ned arbetslösheten först.

För att få ned arbetslösheten måste vi satsa nytt. Vi måste bygga fler lägenhetet som folk har råd att bo i, ettor och tvåor med kokvrå. Dessutom måste vi rusta upp järnvägar, landsvägar och broar. Den svenska infrastrukturen är, än så länge, acceptabel, men läget kan snabbt ändras. Vad som tagit 100 år att bygga upp tar bara några få år att rasera.

Om Reinfeldt nu kan se in i framtiden, varför såg han inte eurokrisen, bostadsmarknadens sviktande och att orderingången troligen minskar de kommande året? Vad vet vi egentligen om framtiden? För några decennier sedan såg vi flygande bilar som en del av framtiden – i stället fick vi klimatförändringar och peak oil.

Tack för att du läste detta inlägg om mina funderingar om hur framtiden kommer att bli.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: