Reflektioner kring överklassafari i Nacka och entreprenörskap

Dagens stora ämne på Twitter har varit överklassafari och klasshat. Förbundet Allt åt alla tog i dag motborgarbussen till Solsidan i Nacka där de möttes av ett fåtal ungdomar som ägnade sig åt äggkastning för att få fart på ekonomin.

Min reaktion på Twitter var att de som åkte på överklassafari i stället borde ägna sig åt att arbeta, antingen på en arbetsplats eller ägna sig åt entreprenörskap och bygga sig en egen verksamhet för att själva kunna bygga sig rikedom. Argumentet mot mitt förslag var att det är lördag och att man inte blir miljonär på vanligt lönearbete.

Bill Gates byggde inte Microsoft genom att sova, han kodade hela nätterna och lyckades förhandla sig till avtal. Samma gäller Ingvar Kamprad som motarbetades av de stora möbelvaruhusen, men ändå lyckades genom att tro på sin idé. Bakom varje entreprenör som lyckats ligger tusentals timmar av oro, sveda och värk. Glöm 40-timmars arbetsvecka, fem veckors semester och sjukersättning. Som egenföretagare jobbar du 60-80 timmar, har inte råd att ta semester eller bli sjuk de första åren.

Svenska entreprenörer straffbeskattas för sin framgång, för att du skall kunna gå din en ”kul” utbildning, men som inte ger dig något jobb. Skyll inte din arbetslöshet på någon annan. Vill ingen anställa dig, starta ett företag och sätt dina egna mål och gränser.

AB

Annonser

One Response to Reflektioner kring överklassafari i Nacka och entreprenörskap

  1. Pingback: Underklassafari | Annorlunda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: