Leder sänkt krogmoms till ökad fetma?

Som det ser ut nu är det främst snabbmatsrestauranger som valt att sänka priserna när regeringens förslag om sänkt restaurangmoms började gälla nu i januari. Som jag, och många andra, trodde kommer konsumenterna i slutändan inte att gynnas av den mångmiljardsatsning som i stället kunde gått till att öka lärartätheten i skolan.

Självklart är det bra att fler får jobb, men i det stora hela tror jag att antalet anställda inte kommer att motsvara den sänkning som har genomförts. Det kommer alltså att bli en förlustaffär för det svenska folket. Nu är frågan om det inte bara är negativt för vår ekonomi, utan också för folkhälsan. De flesta är överens om att snabbmat som pizza och hamburgare inte är världens nyttigaste mat. Faktum är att det finns bilder på flera år gamla hamburgare från McDonald’s som ser ut som de precis har tillverkats.

Samtidigt som snabbmatsresturangerna sänker priserna ligger den ekologiska, den nyttiga, maten kvar på samma höga pris. Det är i dag dyrare att köpa nyttig än onyttig mat. Borde inte pengarna lagts på att subventionera krav-märkta grönsaker i stället? Eller finns det någon EU-regel om den ”fria marknaden” som hindrar att vi äter nyttigt?

Jag förstår ärligt talat inte hur Annie Lööf kan stå upp för detta beslut. Nästa steg är väl att alla skolelever skall käka hamburgare till lunch, inte bara på de trendiga friskolorna i innerstaden.

One Response to Leder sänkt krogmoms till ökad fetma?

  1. Pingback: Vi är fetare än nånsin – då blir snabbmaten ännu billigare | Fröjdhpunktse

Lämna en kommentar